Kerst- en nieuwjaarskaart blijft populair: stuur jij er ook een?

Veel Nederlanders zijn van plan om dit jaar weer kerst- en nieuwjaarskaarten te versturen aan familie en vrienden. Zeker aan mensen die, na opnieuw een coronajaar, wat extra steun kunnen gebruiken. 

Kaartje blijft onverminderd populair

Ruim driekwart van de mensen vindt dat ook eenzame ouderen dit jaar een kaartje verdienen. Dat blijkt uit onderzoek dat PostNL liet uitvoeren onder ruim duizend Nederlanders van 18 jaar en ouder. Gemiddeld stuurt 60 procent dit jaar kerst- en nieuwjaarskaarten. Onder de 66-plussers ligt dat percentage nog hoger: ruim 80 procent. Toch sturen jonge mensen ook graag een kaartje: de helft van de respondenten tussen de 21 en 30 jaar geeft aan dit van plan te zijn.

Coronajaar extra stimulans voor kerst- en nieuwjaarswensen

Bijna 40 procent van de ondervraagden stuurt een kerstkaart of nieuwjaarskaart naar mensen die na dit coronajaar een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken. En dat is een mooi gebaar: 90 procent geeft aan dat het ontvangen van een kaartje een goed gevoel geeft. Opa en oma verdienen sowieso altijd een kaartje met de kerst, vindt bijna 70 procent. De timing luistert daarbij nauw; bijna 8 op de 10 Nederlanders vindt het ongepast om al voordat de Sint het land verlaten heeft een kerstkaart op de bus te doen.

Kerst- en nieuwjaarskaart blijft populair: stuur jij er ook een?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven
Chat openen
Heb je een vraag? Stuur een Whatsapp!